Skip to main content

Word jij contactpersoon in jouw buurt?

Doe je mee? Groene Aa zoekt contactpersonen in de straten en buurten van de Aa-landen. Deze contactpersonen, ook wel straatambassadeurs genoemd, vormen een belangrijke schakel in de wisselwerking tussen de werkgroepen van Groene Aa en de bewoners van de betreffende buurt of straat.

Als contactpersoon signaleer je behoeften en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid in jouw buurt. En je deelt de acties van Groene Aa met je buren. Op die manier ontstaat er een dynamische wisselwerking tussen Groene Aa en actieve Aa-landers met een groen en duurzaam hart.

Wat doet een contactpersoon?

Het hangt volledig af van je beschikbare tijd en energie. Het gaat van uitsluitend doorgeven van signalen naar de kerngroep van Groene Aa en omgekeerd het delen van informatie van Groene Aa met je buurtgenoten, tot het opzetten van een actie in de buurt en alles wat daar tussen zit. Groene Aa faciliteert daarbij steeds als centraal punt door middel van (achtergrond)informatie, draaiboeken, hulpmiddelen en haar netwerk. Er is ruimte voor eigen inzichten en je mag zelf bepalen hoeveel tijd je er in stopt. Alles is welkom. Kortom: De drempel om je beschikbaar te stellen is laag; betrokkenheid bij je buurt is het belangrijkst.

Waarom contactpersonen Groene Aa?

Na een jaar raken de duurzaamheidsactiviteiten van Groene Aa op het gebied van energie(transitie) en groen en biodiversiteit steeds meer bekend en worden wij betrokken bij steeds meer activiteiten en ontwikkelingen. Dit vraagt om stevige organisatie, met een actieve, betrokken basis in de wijk en aandacht voor continuïteit. Communicatie en het delen van informatie blijkt essentieel. Naast de website, sociale media en de AAKWAA zien wij een belangrijke rol voor contactpersonen, samen met de bestaande werkgroepen.

Aanmelding of vragen?

Wij zien ze graag via info@groeneaa.nl

Verslag Infoavond vloerisolatie en HR++ glas

Redactie
Groene Aa

Heb je zelf een idee voor een Groen-project bij jou in de straat? Of wil je meehelpen bij een bestaand initiatief? Groene Aa helpt je graag verder.

Lees ook: