Skip to main content

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zwolse Klimaatdag

zaterdag 1 juni @ 10:00 18:00

Op zaterdag 1 juni kleurt Zwolle weer groen tijdens de voorjaarseditie van de Zwolse Klimaatdag. Kom langs, ontdek allerlei duurzame activiteiten bij jou in de buurt en doe gezellig mee. De Zwolse Klimaatdag draait om ontmoeten, inspireren, verbinden en samen aan de slag voor een groener Zwolle.

Deze zaterdag staat in het teken van groene activiteiten door de hele stad. Doe van 10:00 tot 15:30 mee aan allerlei leuke workshops, tours en rondleidingen. Ontdek bijvoorbeeld hoe je meer bloemen in de straat krijgt, maak een fietstocht langs lokale boerderijen voor verse streekproducten of maak pesto van onkruid. Kom erachter hoe je aan plantjes zonder gif komt, bezoek het huis van Molletje met de kinderen, pluk je eigen thee of bewonder tuinen die omgetoverd zijn tot een paradijs voor insecten.

Park de Nooterhof is het bruisende middelpunt van de Klimaatdag, waar veel van deze activiteiten plaatsvinden. Vanaf 16:00 sluiten we de Zwolse Klimaatdag hier af met een gezellige borrel.

De Zwolse Klimaatdag wordt georganiseerd door de Klimaatburgemeesters van Zwolle: Ellen van Oost, Maartje van den Berg, Ahmet Akseki en Koos Wijbenga. “Kom en doe mee aan deze dag vol duurzame inspiratie,” zeggen ze. “Samen bouwen we aan een groenere toekomst voor Zwolle!”

Je groene activiteit aanmelden?

We nodigen alle groene Zwolse initiatieven uit om op 1 juni tussen 10:00 en 15:30 de deuren te openen voor bezoekers of een activiteit te organiseren. Meld bijvoorbeeld je groene tuin aan voor de

Je kan je aanmelden met een eigen locatie, of aansluiten met je activiteit op De Nooterhof. Wij verzamelen alle aanmeldingen op de kaart en communiceren dit naar zo veel mogelijk Zwollenaren! 

Voor meer informatie en vragen kan je contact opnemen met de organisatie via event@klimaatburgemeesterzwolle.nl.

Gratis

De Zwolse klimaatburgemeester

Bekijk de site van Organisator

De Nooterhof

Goertjesweg 3, 8013 PA Zwolle
Zwolle,
+ Google Maps